Lääperin sukuseura

Etusivu
Säännöt
Hallitus
Historia
Kuvat
Kirja
Sukuposti
Tapahtumat
Arkisto
Liittyminen


Historiaa

Vuoden 2003 lopussa, 30 joulukuuta, perustimme Rautjärven Korpjärvellä Lääperin sukuseuran. Läsnä oli 16 henkilöä, jotka edustivat kuutta sukuhaaraa reiluista kymmenestä nykyisistä Lääperin neljästä 1630-luvun kantahaarasta!

Kokoonkutsu tapahtui verraten lyhyessä ajassa (7 päivää), joten siitä syystä kutsun saivat lähinnä Imatra-Sulkava alueella asuvia Lääpereitä. Toivon mukaan jatkossa myös johtokunnan jäsenet voidaan valita suuremmalta alueelta, kuten esimerkiksi jo tällä hetkellä on valittu varajäseniä muualta Suomea ja eri sukuhaaroista.

Kokouksen läsnäolijat olivat yksimielisiä sukuseuran perustamisesta ja illan aikana toimitettiin tarvittavat perustamispykälät. Seuralle laadittiin säännöt, jotka noudattavat yleisiä yhdistyksen sääntöjä sekä pidettiin vuoden 2003 vuosikokous, jossa valittiin puheenjohtaja ja johtokunta ja määrättiin vuoden 2004 jäsenmaksu. Seuran kotipaikkakunnaksi valittiin yksimielisesti Ruokolahti (vanhimmat sukunimelliset kirjaukset ovat vuodelta 1621 Ruokolahdella, missä vielä elää Lääpereitä. Tosin päiväyksellä 8.4.1615 löytyy kaksi sukunimellistä (palkkio)-kirjausta (Peer/Pekka Laapheri/Jääski ja Henrik Laparla/Ruokolahti).

Seuran perustamisesta oli kirjoituksia lehdissä: Uutisvuoksi (14.1.2004), Ruokolahtelainen sekä valtakunnallisessa Karjalalehdessä. Seuran perustamisesta on ilmoitettu Patentti- ja rekisterihallintoon ja säännöt on muutoksien jälkeen toukokuussa hyväksytty.

***
Valinnat:
Puheenjohtaja
Veli-Matti Lääperi/Imatra , Ruokolahden Vertalansalmi- Pohja-Lankila - Laamala haara. 

Sihteeri/Taloudenhoitaja
Leena Lääperi os. Kaskinen, Ylä-Simolantie 21, 56610 Rautjärvi
puh. 050 – 3371852   
        
Varapuheenjohtaja
Olavi Lääperi/Ruokolahti, Oinaanvaara - Kurkijoen haara. Seuran kotiosoite yllä. Puh. 050 - 3070174 - varajäsen Juha Lääperi, Helsinki

Varsinainen jäsen:
Varajäsen:
Asko Lääperi/Punkaharju Vertalansalmi-Sulkavan haara
 Esa Lääperi /Sulkava
Jouko Lääperi/Jurvala-Rautjärvi-Miettilä haara
Sauli Lääperi/ Lpr
Vilho Lääperi/Imatra, Ilmajärvi-Rautjärvi haara
Raimo Lääperi/Lieksa
Hugo Lääperi/Miettilä Vertal.-Pohjalankila-Miettilä haara
Heikki Lääperi/Miettilä
Paula Lääperi-Neumann/Purnujärvi Vertal.-Pohjal.-Laamal haara
Liisa Lääperi/Imatra

Tilintarkastajiksi on valittu Pirkko Lääperi, os. Halttunen ja Elvi Lääperi, os. Luukkonen sekä heidän varalle Virve Niiranen, os. Lääperi ja Eija Helle, os. Lääperi. Kaikki Ruokolahdelta.
Sukuseuran toimintaan kuuluu vuonna 2004 pitää ensimmäinen sukujuhla. Tapahtuma pidettiin 10.7.04 Ruokolahden Laamalan kylässä Laamala talossa. Samassa tilaisuudessa on julkaistu sukuseuran omakustanteena Lääperin sukukirja. Kirjan sisältämät tiedot 1900-luvun alusta alkaen ovat vain siltä osin, miten ne ovat kirjoittajan henkilökohtaisissa yhteydenotoissa selvinneet. Sukunimen muutoksista sotilas- ja virkamieshaarojen kautta on tähän teokseen kelpuutettu vain niitä kirjauksia ja tietoja, joita voi todistetusti tai muutamissa tapauksissa suurella todennäköisyydellä yhdistää Lääperi sukuun. Nämä kirjaukset ovat pääosin rajoitettu suvunjatkajiin tai vain niiden alkuvaiheisiin. Nämä sukunimet ovat Trana, Löfberg-Löfström, Löpare-Lööperi, Loppari-Lappari sekä Lääveri.
Kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä Veli-Mattiin tai Olaviin - puhelinnumerot ja osoitteet hallituksen yhteystiedoissa.